måndag 2 juli 2018

Packmopedsturnè 2018



Stefan Sundström, Göran Samuelsson och Anna Stadling Foto: P. Sjöberg


    Ena dagen Paul Simon i Globen nästa dag en Packmopedsturnépremiär på en loge i Molkom. Det är kontraster som heter duga för bloggen. För 25:e året åker Göran Samuelsson från Västra Ämtervik och värmlänning av födsel och ohejdad vana, runt på mindre orter i Värmland. Göran uppträder vissa år på egen hand och andra år tar han med sig gästartister på sin packmoppe.
I år hoppar Anna Stadling och Stefan Sundström in bland tvåtaktsångor och mopedknatter för att hjälpa Göran på årets turne.
    Premiären sker på Nyheds hembygdsgård och deras fint renoverade loge som kallas Upperudslogen, där musik blandas med nybryggt kaffe och ostmacka. En trevlig ljummen sommarkväll i utkanten av Molkom glider vi runt i svenskt landsbygdstempo på våra imaginära mopeder efter en bedårande vacker bilresa genom det värmländska landskapet som tar oss till Molkom.
Stefan S Foto: L Sjöberg
Göran och Anna Foto: L Sjöberg
    Stefan Sundström är den stora stjärnan för flertalet av oss i publiken men Göran Samuelsson är en rutinerad trubadur som bländar publiken i mellansnacken med sina skrönor från värmlands djupa skogar. Göran har en fin röst som för påminner mig om Lars Winnerbäcks östgötska stämma. Den mest framträdande sångaren är annars Anna Stadling som också försöker spela gitarr men med blandad framgång. Stefan Sundström, nollåtta från Farsta, river ner applåder och skratt på alla de sätt, både med flit och utan avsikt. Stefan har en röst som bara en mor kan älska och han är  en profil som verkligen har en förmåga att tänka och agera utanför boxen.
   De tre solisterna delar broderligt på scenen och bjuder på smakprov ur den egna låtkatalogen och det blir även duetter och tillfällen då de alla hjälps åt med sången. Kompbandet Tvåtakt och ton stöttar upp och står för stadga då solisterna inte alla gånger repeterat färdigt. Lite väl respektlöst mot den stora publiken på cirka 250 personer. Ytterligare sex tillfällen finns för de som inte vill missa denna omaka men älskvärda trion, och det ska ni inte göra.

Bloggen ger Packmopedsturnen 7 Markaskogar av tio möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar