fredag 27 juli 2018

Silly season

Tack för de här åren och lycka till.  Foto: ÖSK Fotboll
    På ÖSKs silly season front verkar det vara ganska lugnt. I alla fall utifrån den information som bloggen har. Ny back krävs gissningsvis då Arvid Brorsson har foten i Brolinsko ett bra tag till. Kanske ÖSK skulle närma sig Gnaget igen om Denni Avdic som sitter på nedersta hyllan i frysboxen hos kolsäckarna. Kul att Umeås unga talang Anton Eriksson vill provspela i ÖSK och det skulle kanske funka. Undrar just om det  finns andra i truppen som är intressanta för andra klubbar Besara, Omoh, Björnquist, Rogic? Att Brendan Hines-Ike skulle lämna kom inte som någon större överraskning då han haft ambitionen att ta nästa steg i karriären under en längre tid. Kanske är Belgien ett bra land med en liga som passar honom och hans intensiva spelstil, jag tror faktiskt det. Under sin tid i sportklubben har det blivit en stor spelare av amerikanen, ännu några steg kvar till han blir en storspelare. En och annan indianare har det blivit från amerikanens passningsfot i de bakre linjerna. Men han har utvecklat det offensiva spelet och är ett hot på fasta situationer framåt för det lag han spelar för. Svartvitt verkar vara duktiga på att utveckla just amerikanska spelare då man tidigare utbildat Alejandro Bedoya till europaprofffs och amerikansk landslagsspelare. Med andra ord skall ÖSK tydligen värva amerikaner!
  När jag läser om Brendan Hines-Ike nämns ordet karaktärsspelare ofta. Han har den så typiska amerikanska inställningen att ge allt för laget för han vet att det ger ett bra resultat för honom som individ. Det är bara att önska honom lycka till Belgien!
   Kvar i truppen har vi tre spelare som under de två senaste säsongerna gjort saker på planen som gör att de inte kan kallas för karaktärsspelare utan tvärtom borde lära av amerikanen när det gäller uppträdande på planen. Deras agerande har påverkat inte bara den egna bilden av sig själva som spelare men även påverkat laget, föreningen och staden på ett negativt sätt. Jag hoppas att dessa tre lär sig av sina ödesdigra misstag och klarar av att bättra på karaktären så föreningens poängskörd kan ta fart igen i sommarhettan.

Spelare1: Att ge en tjuvsmäll till en motståndarförsvarare när man tror att alla inklusive tevekameror tittar bort är orutinerat och onödigt. 3 matchers avstängning och poängtapp för laget.

Spelare2: Att säga sitt hjärtas mening om domarinsatsen när till och med slutsignalen gått och dessutom förstärka detta med en kroppskontakt vittnar om en långsinthet som går utanpå det mesta. 3 matchers avstängning och poängtapp för laget

Spelare3: Att som en grinig sandlådeunge skalla, om än så lite, motståndaren är oförlåtligt. Om man dessutom är lagkapten och ska föregå med gott exempel är det en ännu värre förseelse, vilket borde leda till höga böter till lagkassan. 3 matchers avstängning och poängtapp för laget

Bloggen har inte haft möjlighet att se de senaste matcherna men räknar med att närvara när vi möter Röva hemma. Får fulla häcken att hinna hem från det skånska bröllopet, men sätter plattan i botten. Bloggen hoppas att dubbelmötet med Hisingelaget får fart på poängskörd och självförtroendet igen.
Forza svartvitt.

För övrigt anser bloggen att hela Behrn arena skall byggas in av läktare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar